Protokol Detayı


Protokol Adı OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKÜ(İSTANBUL ÖRNEĞİ)

Protokol Yapan Kurum Adı ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Protokolün Uygulandığı İl-İlçe KAYSERİ-KOCASİNAN

Protokol Yapılan Kurum Adı KALBİM YEMEK ANONİM ŞİRKETİ

Protokol Amacı Bu protokolün amacı Kayseri Kocasinan Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek içecek Hizmetleri Alanının eğitsel ,sosyal ve istihdam gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün okul sanayi işbirliği modeli ile en üst düzeyde sağlanmasıdır.

Başlangıç Tarihi 15-06-2016

Bitiş Tarihi 15-06-2019

Protokol İle İlgili Faaliyetler ORTAK MUTABAKAT METNİ 1. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem a) 1 öğrencinin istihdamının sağlanması b) 4 öğrencinin staj çalışmasına destek olunması 2. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem a)10 ve 11 .sınıflara mart ayı içerisinde pasta yapım teknikleri ve et yemekleri ile ilgili deneyim desteğinin sağlanması b)Mart ayı içerisinde pasta ustası v e yemek ustasının okula çağrılarak eğitim çalışmalarında bulundurulması ve sektördeki yeniliklerin okula aktarılması c) 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem 2 öğrencinin istihdamının sağlanması d) Bölüm öğretmenlerinin işletme ve okulun belirlediği tarihlerde sektördeki yeniliklerin takip edilmesi ve becerilerinin artırılması amaçlı işletmede2 günlük eğitime alınması 3) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem a)10 ve 11 .sınıflara kasım ayı içerisinde tatlı yapım teknikleri ve türk mutfağı yemekleri ile ilgili deneyim desteğinin sağlanması b)Kasım ayı içerisinde tatlıI ustası v e yemek ustasının okula çağrılarak eğitim çalışmalarında bulundurulması ve sektördeki yeniliklerin okula aktarılması c) 4 öğrencinin staj çalışmasına destek olunması d) Bölüm öğretmenlerinin işletme ve okulun belirlediği tarihlerde sektördeki yeniliklerin takip edilmesi ve becerilerinin artırılması amaçlı işletmede2 günlük eğitime alınması 4) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem a)10 ve 11 .sınıflara mart ayı içerisinde baklava yapım teknikleri ve mayalı hamurlar ile ilgili deneyim desteğinin sağlanması b)Mart ayı içerisinde pasta ustası v e yemek ustasının okula çağrılarak eğitim çalışmalarında bulundurulması ve sektördeki yeniliklerin okula aktarılması c) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem 2 öğrencinin istihdamının sağlanması d) Bölüm öğretmenlerinin işletme ve okulun belirlediği tarihlerde sektördeki yeniliklerin takip edilmesi ve becerilerinin artırılması amaçlı işletmede2 günlük eğitime alınması 5)Bu protokol 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sona erer. a)1 öğrencinin istihdam edilmesi ve dört öğrencinin staj çalışmasına destek olunması b)Protokolle ilgili genel değerlendirilme yapılıp devam edilip edilmeyeceğine karar verilmesi.