Protokol Detayı
Protokol Adı | OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ |
Protokol Yapan Kurum Adı | FEHMİ YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ |
Protokolün Uygulandığı İl-İlçe | İSTANBUL-SANCAKTEPE |
Protokol Yapılan Kurum Adı | SODEXO ENTEGRE HİZMET YÖNETİMİ A.Ş. |
Protokol Amacı | Bu Protokolün amacı; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı olan okulun, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; işletmenin ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli ile yiyecek içecek sektörünün, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirebilen, aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir. Bu amaca hizmetle Okul ile işbirliği halinde kurulacak olan “SODEXO TÜRKİYE EĞİTİM ATÖLYESİ” için ön hazırlık olarak teknolojik işbirliği ve deneyim paylaşımı geliştirilip uygulanacaktır. |
Başlangıç Tarihi | 04-05-2016 |
Bitiş Tarihi | 04-05-2019 |
Protokol İle İlgili Faaliyetler | (1) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı ile ilgili ar – ge çalışmalarının yapılabileceği, var olan atölyelere eğitim ve öğretimi destekleyici donanım malzemesi takviyesi yapılması, (2) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalında öğrenim gören öğrencilerin kullanabileceği temrin malzeme tedarikinin yapılarak uygun saklanma koşullarında kullanıma hazır halde bulundurulması, (3) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Öğrencilerinin 12. Sınıfında okuyacak öğrencilerinden her yıl en az 25 öğrencinin İşletme’de zorunlu stajlarını yapmalarının sağlanması, (4) Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında, her yıl staj yapan öğrencinin % 20 sinin İşletme’nin bünyesinde istihdam edilmesi, (5) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı öğretmenlerine, alan öğrencilerine ve işletme personeline yönelik olarak hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında kurslar ve/veya seminerler düzenlenmesi, (6) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı ile ilgili öğretim materyalleri hazırlanması, (7) İşletme ve Okul arasında deneyim paylaşımına olanak sağlanması. |