Protokol Detayı


Protokol Adı "MESLEKİ EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ İŞBİRLİĞİ" PROTOKOLÜ

Protokol Yapan Kurum Adı KAYAPINAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Protokolün Uygulandığı İl-İlçe DİYARBAKIR-KAYAPINAR

Protokol Yapılan Kurum Adı DİYARBAKIR AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİ

Protokol Amacı Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı olan okulun, eğitsel, sosyal gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; işletmenin ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün mesleki eğitimin geliştirmesi amacıyla sektörün, ilgili yeterliklerine sahip, sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir. Bu amaca hizmetle Okul ile işbirliği halinde geliştirilecek ve uygulanacaktır.

Başlangıç Tarihi 11-01-2018

Bitiş Tarihi 11-01-2019

Protokol İle İlgili Faaliyetler 1 Mesleki Eğitim Merkezinin öğrencilerine Mesleki Eğitim Merkezi tarafından önerilecek yiyecek ve içecek hizmetleri alanı ile ilgili konularda bilimsel ve mesleki çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından gerekli bilimsel danışmanlık yapmak. 6.1.2 Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yiyecek ve içecek hizmetleri alanı ile ilgili olarak önerilen derslerden Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları, uzman veya ustalar tarafından öğretmen veya öğrencilere mesleki bilgi ve beceri geliştirici sunumlar yapmak. 6.1.3 Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, beceri sınavları, panel ve konferanslar için ilgili uzman veya usta personel temini konusunda destek vermek. 6.1.4 Yapılacak yarışma, kurs, hizmet içi eğitim, sınav vb. etkinlikler için eğitmen, uzman veya usta temininde destek vermek. 6.1.5 Yapılacak kurs, seminer vb. çalışmalarda temrinlik malzeme temini için ilgili kurumlarla iletişime geçmek. 6.1.6 Eğitim ve öğretimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılması, bu konularda iyileştirmeye yönelik projelerin hazırlanması ve uygulanması için Mesleki Eğitim Merkeziye rehberlik etmek 6.1.7. Sektör elemanlarının mesleki kalitesinin artırılması ve çıraklık, kalfalık ve ustalık çalışmaları ve denklik işlemleri için Mesleki Eğitim Merkezi ile işbirliğine giderek ilgili kuruluşlarla iletişime geçmek