Protokol Detayı


Protokol Adı OKUL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

Protokol Yapan Kurum Adı HALİDE NUSRET ZORLUTUNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Protokolün Uygulandığı İl-İlçe KAYSERİ-TALAS

Protokol Yapılan Kurum Adı KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş.

Protokol Amacı Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bulunan okulumuz arasında sosyal ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek, şekerin insan hayatındaki önemi, şeker üretimi, sağlıklı şeker tüketimi konusunda başta alan öğrencilerimiz olmak üzere, okulumuz paydaşlarını bilgilendirip bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak, gıda sektörüne ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanmasında okul ve gıda sektörüne destek sağlamaktır.

Başlangıç Tarihi 22-03-2018

Bitiş Tarihi 21-03-2021

Protokol İle İlgili Faaliyetler 1.Okulumuz Yiyecek içecek Hizmetleri Öğrencilerine Kayseri Şeker fabrikası temsilcileri tarafından hazırlanan bilinçli şeker tüketimi ile ilgili anket uygulaması yapılacaktır. 2.Kayseri Şeker Fabrikasının ilgili temsilcileri tarafından okulumuz yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerine şeker üretimi ve sağlıklı bilinçli şeker tüketimi konusunda seminer verilecektir. 3.Seminer sonrasında katılımcılara tekrar anket uygulanacaktır. 4.Okulumuz uygulama anasınıfı öğrenci ve velilerine yönelik sağlıklı şeker tüketimi konusunda seminer verilecektir. 5.Doğal sağlıklı şeker kullanılarak okulumuz mutfağında uygulama çalışması yapılacak yerel basınla irtibat kurulacaktır. 6.Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Kayseri şeker fabrikası labaratuvarında doğal şeker ve Nişasta bazlı şeker arasında farkı açıklayan deneysel çalışma yapılacaktır. 7.Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ve öğretmenleri ile Şeker fabrikası ziyaret edirelerek şekerin üretimi ile ilgili gezi gözlem çalışması yapılacaktır. 8.Doğal şeker üretimi ve bilinçli şeker tüketimiyle ilgili hazırlanan kamu spotu okulumuz web sitesinde ve LCD ekranda yayınlanarak farkındalık yaratılacaktır. 9.Doğal şeker ve şekerin bilinçli tüketilmesiyle ilgili afişler ve broşürler okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı atölyelerinde ve okul panosunda sergilenecektir. 10.Konuyla ilgili hazırlanan animasyon gösterisi öğrencilerimize izletilecek, okulumuzda bulunan LCD ekranda ve web sitesinde yayınlanacaktır. 11.Konuyla ilgili fuar sergi konferans vb. çalışmalara ilgili alan öğretmen ve öğrencilerimizin katılımları sağlanacaktır. 12.Okulumuz öğretmenlerine doğal şekerin üretimi ve sağlıklı şeker tüketimi ile ilgili seminer verilecektir. 13.Alan öğrencilerimizin Kayseri Şeker Fabrikası’nda İşletmelerde Mesleki Eğitimlerini yapmalarına öncelik sağlanacaktır. 14.Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında Kayseri Şeker Fabrikası bünyesinde ihtiyaç bulunması halinde istihdamlarına öncelik verilecektir. 15.İşletme ve Okul arasında deneyim paylaşımına olanak sağlanacaktır. 16.Öğrenciler arasında konuyla ilgili kompozisyon, slogan vb. yarışması düzenlenecektir.