Protokol Detayı


Protokol Adı YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ İÇİN MESLEKİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA EK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Protokol Yapan Kurum Adı GÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Protokolün Uygulandığı İl-İlçe ISPARTA-MERKEZ

Protokol Yapılan Kurum Adı ISPARTA MESLEK YÜKSEKOKULU

Protokol Amacı Bu Protokolün amacı; SDÜ ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği” protokolüne ek olarak Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş konular başta olmak üzere, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin mesleki başarılarını yükseltecek eğitim yöntemlerinin geliştirilmesi, öğretmen ve öğrenci yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır.

Başlangıç Tarihi 01-02-2017

Bitiş Tarihi 01-02-2019

Protokol İle İlgili Faaliyetler 1-Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi eğitim öğretim desteği sağlanması konularında Isparta Meslek Yüksekokulu tarafından uygun görülen şartlarda akademisyenlerden uzmanlık desteği sağlanacaktır. 2-Öğrencilerin Yüksekokulun akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan atölye ve laboratuvarların kullanılmasına uygun görülen şartlarda imkân tanınacaktır. 3-Taraflarca uygun görülen konu ,yer ,zaman ve şartlarda Yüksekokul öğretim üye ve elemanlarınca kariyer günleri adı altında hem 9. Sınıflara alan tanıtımı yapılacak hem de mevcut alan öğrencilerinin de mesleki gelişimlerini arttırmak amacıyla etkinlikler düzenlenecektir. 4-Yüksekokulun düzenlediği turizm alanıyla ilgili seminer, konferans kurs vb etkinliklerden Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri öğrencileri katılımcı olarak yararlanabileceklerdir. 5-Yüksekokul ve Okul tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak projeler hazırlanması, yürütülmesi konularında taraflar arası uygun görülen çerçevelerde işbirliği yapılacaktır. 6-Ülkemizde çeşitli zamanlarda düzenlenen mutfak fuarları, gastronomi etkinlikleri, tanıtım organizasyonlarına taraflar uygun görülen çerçevede katılımcı gönderebileceklerdir. 7-Taraflar karşılıklı kurumsal ziyaretler yaparak Lise ve Yüksekokul eğitim ve öğretim çalışmalarını yerinde inceleyerek izlenimlerini tecrübeye dönüştürme fırsatı sağlayacaklardır.